El tribunal constitucional sentència l'estatut.

Des de L’associació TRENKALÒS volem expressar la nostra més absoluta indignació per la sentencia feta pública pel tribunal constitucional espanyol envers l’Estatut de Catalunya.

La nostra entitat hem treballat durant molts anys envers una cultura de la pau, defensant els drets humans i intentant difondre els valors democràtics a països on no es gaudeix d’aquests privilegis.

Vet aquí la nostra sorpresa en llegir aquesta sentencia d’una norma aprovada en referèndum pel poble de Catalunya, aprovada també pel Parlament de Catalunya, i fins i tot per les Corts espanyoles, per després ser retallada vilment per deu magistrats d’aquest tribunal (quatre dels quals amb el seu mandat exhaurit).


La sentència diu que Catalunya ja no és cap nació, que la llengua catalana ha de deixar de ser prioritària a les nostres institucions, i fins i tot que a l’Estatut de Catalunya s’hi ha d’incloure un apartat on hi consti “La indissoluble unitat d’Espanya”.


TRENKALÒS defensem que el que consti o deixi de constar a l’Estatut de Catalunya serà exclusivament allò que els partits i els ciutadans d’aquest país decideixin democràticament, i no acceptem imposicions de tribunals polítics de cap mena.

Aquesta sentència ens sembla una burla als ciutadans de Catalunya que han utilitzat mètodes democràtics per expressar les seves opinions i la seva voluntat.


Igualment TRENKALÒS considera que l’actuació del tribunal constitucional espanyol i de tots els que li han donat suport ha estat una actuació feixista i que l’únic que busca es d’imposició i la confrontació. Arraconar el vot de milions de ciutadans és un acte d’incultura, de baixesa política i de mala fe absolutament impresentable.

Expressem doncs la més absoluta condemna a aquests fets que als nostres ulls, deixen l’estat espanyol a l’alçada dels estats més antidemocràtics als quals hem treballat.


Com a cooperants continuarem defensant els valors democràtics i els drets humans allà on hi puguem arribar, però ens farà vergonya aliena haver d’ensenyar els nostres passaports amb el nom d’estats com aquest quan arribem a qualsevol frontera del món.

 

TRENKALÒS- GRUPS EN MOVIMENT